- Video-recept
- Recept nyttig frukost
- Recept på sallad
- Recept på soppa
- Recept på nyttigt bröd och pasta
- Vegetariska sojaprodukter
- Recept på grönsaker & rotfrukter
- Recept på bönor & linser
- Recept på kött & vilt
- Recept på fisk & skaldjur
- Sesampanerad lax
- Pasta med krämig laxsås
- Pilgrimsmusslor med saffranssås
- Fiskspett med jätteräkor
- Helgrillad laxsida med mangoketchup glaze och löjromsås
- Rosétorsk med färsk spenat
- Asiatisk lax med wokgrönsaker
- Ugnsbakad torsk med rotfruktstäcke
- Dinkelpasta med scampi
- Ceviche
- Gratinerade havskräftor
- Pasta med krämig lax- och broccolisås
- Skaldjursdopp i Örtolja
- Fisksoppa
- Cioppino - mustig röd fisksoppa i tryckkokare
- Thailändska fiskbiffar av torsk
- Thailändsk röd currygryta eller sås
- Skaldjurslasagne
- Rimmad Västerhavstorsk med buljongkokta grönsaker
- Recept på fågel
- Recept på thaimat
- Recept på dippsåser & dressingar
- Recept rawfood
- Recept på sött & gott
- Recept på nyttiga snacks
- Tillbehör och tips
- Recept på nyttiga smoothies
- Recept på nyttiga cocktails
- Anna Ankas Jul
- Julrecept
- Nyttiga recept för barn
Recept
Personlig coaching på ett nytt sätt! Hos Skipper kan du få recept, råd och metoder anpassade till din egen kroppstyp
Skaldjursdopp i örtolja
Ingredienser:
- 1/2 kg Färska räkor
- 10 små pilgrimsmusslor
- olivolja
- salt o peppar
Örtolja
- 1 msk färsk rosmarin
- 2 msk färsk timjan
- 2 msk salvia
- 5 msk finhackad persilja
- saften samt skalet av en lime
- salt + peppar
- 1dl god olivolja
- 1 tsk honung
- 1 vitlöksklyfta
Gör så här
1. Skala räkorna men lämna kvar det yttersta på stjärten.
2. Stek eller grilla pilgrimsmusslorna mycket hastigt i olivolja.
3. Salta och peppra.
4. Lägg alla ingredienserna till örtolja i en mixer förutom oljan.
5. Mixa ned oljan i en långsam stråle och kör till en grov röra.
6. Trä upp pilgrimsmusslorna på ett litet spett.
7. Servera örtoljan i en liten skål med skaldjuren därtill.
8. Kan även användas till en lättare förrätt.
9. Servera då skaldjuren på en bädd av ruccolasallad och toppa med örtoljan.