Recept

Personlig coaching på ett nytt sätt! Hos Skipper kan du få recept, råd och metoder anpassade till din egen kroppstyp


Skaldjursdopp i örtolja


Färdigt på 20 min

Ingredienser:

  • 1/2 kg Färska räkor
  • 10 små pilgrimsmusslor
  • olivolja 
  • salt o peppar


Örtolja

  • 1 msk färsk  rosmarin
  • 2 msk färsk timjan
  • 2 msk salvia
  • 5 msk finhackad persilja
  • saften samt skalet av en lime
  • salt + peppar
  • 1dl god olivolja
  • 1 tsk honung
  • 1 vitlöksklyfta


Gör så här

1. Skala räkorna men lämna kvar det yttersta på stjärten.

2. Stek eller grilla pilgrimsmusslorna mycket hastigt i olivolja.

3. Salta och peppra.

4. Lägg alla ingredienserna till örtolja i en mixer förutom oljan.

5. Mixa ned oljan i en långsam stråle och kör till en grov röra.

6. Trä upp pilgrimsmusslorna på ett litet spett.

7. Servera örtoljan i en liten skål med skaldjuren därtill.

8. Kan även användas till en lättare förrätt.

9. Servera då skaldjuren på en bädd av ruccolasallad och toppa med örtoljan.