Recept

Härliga recept som är lätta att avnjuta utan dåligt samvete som följd!

Personlig coaching på ett nytt sätt! Hos Skipper kan du få recept, råd och metoder anpassade till din egen kroppstyp.

Skaldjurslasagne


Tid: 1 timma

6 portioner

Ingredienser:


  • 6 färska tomater, hackade (alternativt en burk körsbärstomater)
  • 1 stor/2 små rödlökar, hackade
  • 2 cm röd chili
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 dl slätbladig persilja, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl pillade räkor
  • 1 burk musslor
  • 1 dl kräftstjärtar
  • 1 stor eller 2 små zucchini, hyvlade på längden
  • 1 påse färsk spenat
  • 2 pkt sojagrädde, lite salt och peppar
  • Ev någon mjölkfri ost.


1. Blanda tomaterna, rödlökarna, rödchilin, tomatpurén, persiljan och olivoljan till lasagnens sås, fräs i en panna i olja.
2. Vänd sedan ner i pannan de pillade räkorna, musslorna och kräftstjärtarna.
3. Zucchini, som är hyvlad på längden, och färsk spenaten blir lasagnens plattor
4. Sojagrädden och den mjölkfria osten blandas ihop och blir ostsåsen.
Varva skaldjurssåsen, plattor och ostsås.
5. Avsluta med lite ostsås på toppen och grädda ca 30 min i 175C.