Recept

Personlig coaching på ett nytt sätt! Hos Skipper kan du få recept, råd och metoder anpassade till din egen kroppstyp.


Souvlaki med sallad och tsatsiki

En klassiker till sommarens alla grillkvällar. Du kan även välja kyckling eller nötkött på spettet, allt efter smak. Använder du träspett, lägg dem i blöt innan du trär på köttet!
Souvlaki med sallad och tsatsiki.


Souvlaki

Ingredienser (2-3 portioner)

  • ¼ kg lammfilé
  • ¼ dl olivolja
  • 2 tsk Oregano
  • ¼ dl vitt vin
  • 1 gul paprika
  • 1 röd lök
  • Salt och peppar

Tillagning

  1. Skär köttet i tärningar och lägg i en skål.
  2. Rör ihop olivolja, oregano, vin, salt och peppar.
  3. Marinera köttet i 2-3 timmar.
  4. Skär grönsakerna och trä upp på spett varvat med köttet.
  5. Lägg spetten på grillen och pensla med marinaden.
  6. Grilla i ca 5-10  minuter tills köttet är stekt efter önskemål.

Tsatsiki:

Ingredienser (2-3 portioner)

  • 5 dl grekisk fet yoghurt
  • 1 gurka
  • 4 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • ½ tsk salt
  • 1 krm peppar

Tillagning

  1. Blanda yoghurt, vitlök, olivolja, salt och peppar.
  2. Skala gurkan och riv den grovt.
  3. Pressa ur vätskan och rör ner gurkan i yoghurten.

Grekisk sallad

Ingredienser (2-3 portioner)

  • 1 gurka , skär i halvmånar
  • 4 tomater , dela i klyftor
  • 1 röd lök, skicka tunt
  • Romasallad, riv i mindre bitar
  • Fetaost
  • Oliver
  • Färsk oregano
  • Olivolja  
  • Balsamvinäger 

Tillagning

  1. Blanda grönsakerna i en skål.
  2. Smula över fetaost och oregano.
  3. Häll över olivolja och lite balsamvinäger, salta och peppra.