Recept
- Video-recept
- Recept nyttig frukost
- Recept på sallad
- Sallad på bönor
- Kikärtssallad
- Rödbetssallad med chevrékräm
- Rödkålssallad med rostade solrosfrön
- Sallad med jätteräkor
- Sparris-ruccolasallad
- Annas Lyckosallad
- Lufttorkad skinka med pepparrot, pinjenötter och ruccola
- Cashew/räksallad med avokado och kokos
- Sötpotatissallad
- Nyttig Coleslaw
- Grillad grönsakssallad
- Havuc salat morotssallad
- surkålssallad
- Dinkelsallad med honungsrostade rotfrukter
- Recept på soppa
- Recept på nyttigt bröd och pasta
- Vegetariska sojaprodukter
- Recept på grönsaker & rotfrukter
- Recept på bönor & linser
- Recept på kött & vilt
- Recept på fisk & skaldjur
- Recept på fågel
- Recept på thaimat
- Recept på dippsåser & dressingar
- Recept rawfood
- Recept på sött & gott
- Recept på nyttiga snacks
- Tillbehör och tips
- Recept på nyttiga smoothies
- Recept på nyttiga cocktails
- Anna Ankas Jul
- Julrecept
- Nyttiga recept för barn
Sallad
En god, nyttig och bra sallad kan vara ett mycket bra alternativ till en enklare måltid. Ordet sallad har fått en slags hälsostämpel men det beror helt på vad du har i din sallad.
Se mina tips på bra och nyttig sallad.
Sparris-ruccolasallad
Ingredienser (4-6 personer)
- 2 påsar blandad salladssorter
- 1 ask körsbärstomater
- 1 bunt sparris, gröna
- 1 bit Parmesanost
- 10 soltorkade tomater i olja
- 1 dl rostade pumpakärnor
Tillagning
- Rosta pumpakärnorna ca 10 minuter i 200 grader i ugnen.
- Koka sparrisen i 3 minuter, häll av vattnet och ringla över lite olivolja samt salt o peppar.
- Lägg upp salladen i ett vackert fat.
- Dela körsbärstomaterna. Strö över salladen.
- Grovhacka de soltorkade tomaterna. Blanda ned i salladen.
- Toppa salladen med sparris, pumpafrön och hyvlad parmesanost.
- Ringa över en god olivolja samt balsamvinäger.
- Havssalt och peppar från kvar får avsluta anrättning.