Recept
- Video-recept
- Recept nyttig frukost
- Recept på sallad
- Recept på soppa
- Recept på nyttigt bröd och pasta
- Vegetariska sojaprodukter
- Recept på grönsaker & rotfrukter
- Zucchinispagetti med tomatsås
- Biam - grönsaksgratäng
- Annas vegetariska lasagne
- Svensk pressgurka
- Broccoligratäng
- Sweet potato fries
- Zuccini- och tomatgratäng
- Kronärtskocka med örtolja och räkor
- Grillad grönsakssallad
- Ängamat -len läkande soppa för känslig mage
- Nyttiga burgare
- Havuc Salata Morotssallad med yogurt
- Melanzane Parmeggiani recept
- Nyttiga Cannelloni med spenat
- Spenat och jordärtskocksgratin
- Grönsaksstavar och med pumpa/ingefärssmör
- Grönkålschips
- Ostfyllda körsbärstomater
- Små rödbetor med wasabidip
- Recept på bönor & linser
- Recept på kött & vilt
- Recept på fisk & skaldjur
- Recept på fågel
- Recept på thaimat
- Recept på dippsåser & dressingar
- Recept rawfood
- Recept på sött & gott
- Recept på nyttiga snacks
- Tillbehör och tips
- Recept på nyttiga smoothies
- Recept på nyttiga cocktails
- Anna Ankas Jul
- Julrecept
- Nyttiga recept för barn
Grönsaker & rotfrukt
Grönsaker och rotfrukter innehåller mycket fibrer, bra kolhydrater, vitaminer och mineraler. Kostfibrer ger mättnadskänsla och sätter tarmarna i arbete. Vitaminer och mineraler styr viktiga processer i kroppen och är en mycket viktig del i vår kost
Svensk pressgurka
Ingredienser:
- 1 grön gurka
Lag av:
- 1 dl vatten
- 2-3 msk ättiksprit
- 2-3 msk råsocker
- 3 msk finhackad slätbladig eller krusbladig persilja
Gör så här:
- Blanda samman alla ingredienserna till lagen. Rör tills sockret löst upp sig.
- Skiva en gurka i tunna fina skivor med osthyveln.
- Lägg gurkskivorna i fin glasburk och slå över lagen. Låt stå minst en timma innan servering.
Håller en månad i kylskåpet.