- Video-recept
- Recept nyttig frukost
- Recept på sallad
- Recept på soppa
- Recept på nyttigt bröd och pasta
- Vegetariska sojaprodukter
- Recept på grönsaker & rotfrukter
- Recept på bönor & linser
- Recept på kött & vilt
- Recept på fisk & skaldjur
- Sesampanerad lax
- Pasta med krämig laxsås
- Pilgrimsmusslor med saffranssås
- Fiskspett med jätteräkor
- Helgrillad laxsida med mangoketchup glaze och löjromsås
- Rosétorsk med färsk spenat
- Asiatisk lax med wokgrönsaker
- Ugnsbakad torsk med rotfruktstäcke
- Dinkelpasta med scampi
- Ceviche
- Gratinerade havskräftor
- Pasta med krämig lax- och broccolisås
- Skaldjursdopp i Örtolja
- Fisksoppa
- Cioppino - mustig röd fisksoppa i tryckkokare
- Thailändska fiskbiffar av torsk
- Thailändsk röd currygryta eller sås
- Skaldjurslasagne
- Rimmad Västerhavstorsk med buljongkokta grönsaker
- Recept på fågel
- Recept på thaimat
- Recept på dippsåser & dressingar
- Recept rawfood
- Recept på sött & gott
- Recept på nyttiga snacks
- Tillbehör och tips
- Recept på nyttiga smoothies
- Recept på nyttiga cocktails
- Anna Ankas Jul
- Julrecept
- Nyttiga recept för barn
Recept
Härliga recept som är lätta att avnjuta utan dåligt samvete som följd!
Personlig coaching på ett nytt sätt! Hos Skipper kan du få recept, råd och metoder anpassade till din egen kroppstyp.
Thailändska fiskbiffar
Thailändska fiskbiffar av torsk som serveras tillsammans med en god vietnamesisk dippsås.
Tid: 1 timme
2-4 portioner
Ingredienser:
- 2 st fiskfiléer av gös eller torsk
- 6 st scampi
- 0.5 tsk salt
- 2 st schalottenlökar, finhackade
- 0.5 st liten röd chili, finhackad
- 2 msk fisksås
- 0.5 st lime, saften av
- 1 st äggvita
- Färsk slätbladig persilja, hackad
- Smör, till stekningen
- Olja, till stekningen
Dippsås från vietnam
- 1 st vitlöksklyfta
- 0.5 st röd chilifrukt
- Lite morot
- Lite gurka
- 2 msk risvinäger
- 2 msk fisksås
- 2 msk lime, pressad
- 2 tsk honung
Gör så här
1. Fiskbiffar
Skär fiskköttet i pyttesmå bitar.
2. Mixa räkorna ytterst lite.
3. Blanda fisk och räkor och strö över salt.
4. Hacka lök, persilja och chili.
5. Tillsätt lök, chili, fisksås, limesaft.
6. Rör om varsamt.
7. Vispa äggvitan till hårt skum.
8. Vänd varsamt ned i fisksmeten – rör så lite som möjligt annars kan biffarna bli sega.
9. Forma runda biffar av smeten och lägg på en tallrik.
10. Platta ev till dem lite. Låt stå i kylen ca 30 minuter och vila.
11. Stek sedan biffarna varsamt i olja och smör. Räkna med 3 minuter på varje sida.
12. Servera med dipsås från vietnam, wokade grönsaker och grön vårsallad.
13. Dippsås
Finhacka vitlök och chilin. ( Kärna ur chilin för en mildare variant.)
14. Skär morot och gurka i minimala kuber.
15. Blanda allt utom morot och gurka i en liten skål.
16. Se till att honungen löser sig.
17. Lägg i morot och gurka, låt stå cirka 15 minuter innan servering.