Recept
- Video-recept
- Recept nyttig frukost
- Recept på sallad
- Recept på soppa
- Recept på nyttigt bröd och pasta
- Vegetariska sojaprodukter
- Recept på grönsaker & rotfrukter
- Recept på bönor & linser
- Recept på kött & vilt
- Recept på fisk & skaldjur
- Recept på fågel
- Recept på thaimat
- Thailändska fiskbiffar
- Blandade grönsaker thaivis
- Satay ayam
- Tom ka ghai-soppa
- Asiatisk lax med wokgrönsaker
- Annas snabba thaigryta
- Recept på dippsåser & dressingar
- Recept rawfood
- Recept på sött & gott
- Recept på nyttiga snacks
- Tillbehör och tips
- Recept på nyttiga smoothies
- Recept på nyttiga cocktails
- Anna Ankas Jul
- Julrecept
- Nyttiga recept för barn
Recept
Personlig coaching på ett nytt sätt! Hos Skipper kan du få recept, råd och metoder anpassade till din egen kroppstyp.
Thailändska fiskbiffar
Ingredienser:
- 2 fiskfiléer av gös eller torsk
- 6 st scampi råa
- 1/2 tsk salt
- 1 tsk råsocker
- 2 schalottenlökar finhackade
- 1/2 liten röd chili finhackad
- 2 msk fisksås
- Saften av 1/2 lime
- 1 äggvita
- Färsk slätbladig persilja hackad
- Smör och olja till stekning
Gör så här:
- Skär fiskköttet i pyttesmå bitar. Mixa räkorna ytterst lite.
- Blanda fisk och räkor och strö över salt och socker.
- Hacka lök, persilja och chili. Tillsätt lök, chili, fisksås, limesaft. Rör om varsamt.
- Vispa äggvitan till hårt skum. Vänd varsamt ned i fisksmeten – rör så lite som möjligt annars kan biffarna bli sega.
- Forma små runda bullar av smeten och lägg på en tallrik. Platta ev till dem lite. Låt stå i kylen ca 30 minuter och vila.
- Stek sedan biffarna varsamt i olja och smör. Räkna med 3 minuter på varje sida.
- Servera med thailändsk gurksallad, dipsås från Hanoi och grön sallad.