Recept
- Video-recept
- Recept nyttig frukost
- Recept på sallad
- Recept på soppa
- Trädgårdssoppa
- Morotssoppa
- Jordärtskockssoppa
- Linssoppa
- Broccoli- och jordärtskockssoppa
- Potatis- och broccolisoppa
- Broccolisoppa
- Tom ka ghai-soppa
- mandel och morotssoppa
- Recept på nyttigt bröd och pasta
- Vegetariska sojaprodukter
- Recept på grönsaker & rotfrukter
- Recept på bönor & linser
- Recept på kött & vilt
- Recept på fisk & skaldjur
- Recept på fågel
- Recept på thaimat
- Recept på dippsåser & dressingar
- Recept rawfood
- Recept på sött & gott
- Recept på nyttiga snacks
- Tillbehör och tips
- Recept på nyttiga smoothies
- Recept på nyttiga cocktails
- Anna Ankas Jul
- Julrecept
- Nyttiga recept för barn
Soppa
Det är ganska enkelt att få en soppa bra och nyttig och lite lagom lätt. På kvällen bör du inte äta en alltför tung måltid eftersom kroppen inte hinner att göra sig av med det du äter. Då passar en god och närande soppa alldeles utmärkt. Går du på detox är soppa också ett bra alternativ.
Tom ka ghai-soppa
Fräsch, het och tillfredställande thaisoppa.
Ingredienser (1 portion)
- 1 kycklingfilé
- 50 g champinjoner
- 2 schalottenlökar
- Rivet skal av en halv lime
- 2,5 dl kokosmjölk
- En halv msk finhackat citrongräs
- Färsk ingefära
- En halv tsk salt
- Lite färskpressad limejuice
- 1 tsk finskuren chilifrukt
- 1 msk finskuren salladslök
Tillagning
- Skär kycklingfiléerna i strimlor.
- Skär svampen i fina skivor. Skala och skiva löken. Hacka/strimla limebladen.
- Koka upp kokosmjölken. Låt den sjuda i 5 minuter.
- Tillsätt kyckling, champinjoner, schalottenlök, limeblad och citrongräs samt ev galangalrot/ingefära. Sänk värmen och låt småputtra tills kycklingköttet är mört, ca 5 minuter.
- Smaka av med salt och lime. Garnera med chilifrukt och salladslök.