Recept

Personlig coaching på ett nytt sätt! Hos Skipper kan du få recept, råd och metoder anpassade till din egen kroppstyp.


Ugnsbakad torsk med rotfruktstäcke


Ingredienser (1 portion)

  • 1 torskfilé 150 g
  • Saften av en halv citron
  • ¼ palsternacka
  • ¼ kålrabbi
  • ¼ dl grönsaksbuljong
  • Smör till formen
  • Salt och vitpeppar
  • Lite persilja
  • 0,5 dl fiskbuljong 
  • 0,5 dl crème fraiche

Tillagning

  1. Lägg upp filéerna på ett fat och droppa över 2⁄3 av den färskpressade citronen.
  2. Riv potatis, palsternacka och kålrabbi grovt.
  3. Koka upp grönsaksbuljongen, lägg i de rivna rotfrukterna och koka 2 min.
  4. Sätt ugnen på 225°C.
  5. Smörj en ugnsfast form med smör.
  6. Lägg i torskfiléerna, salta och peppra. Hacka bladpersiljan grovt.
  7. Sjud upp buljongen och blanda ner crème fraiche och persilja.
  8. Smaka av med resten av citronsaften, salt och peppar.
  9. Blanda ner de rivna rotfrukterna i såsen och bred ut den över torskfiléerna.
  10. Sätt in i ugnen, 10–13 min. Servera med grönsallad.