Recept

Personlig coaching på ett nytt sätt! Hos Skipper kan du få recept, råd och metoder anpassade till din egen kroppstyp.

Sauterad savoykål med vegetariska järpar





Tid: 50 min
Ingredienser:

Vegetariska järpar:


  • 1pkt sojafärs

  • 1 lök, riven

  • 1 dl vita bönor, kokta och mixade

  • 1 dl slätbladig persilja, finhackad

  • 1 msk kapris, finhackad

  • 3 tsk fransk senap

  • 2 vitlöksklyftor, rivna

  • 1 ägg


Savoykålen:


  • 3 nävar strimlad savoykål

  • 1 msk olivolja
  • 2 schalottenlökar, finhackade

  • 3 msk sojagrädde
Gör så här:


Blanda alla ingredienserna till järparna, låt vila 20 minuter i kylskåp.
Forma små järpar och stek i smör alt olivolja.
Färs savoykålen och schalottenlök i smör alt olivolja. Salta och peppra, Slå över grädden och låt koka med ett par minuter.
Gör även en färgglad lövsallad med paprika och rostade solrosfrön och lägg på tallriken.