Recept

Personlig coaching på ett nytt sätt! Hos Skipper kan du få recept, råd och metoder anpassade till din egen kroppstyp.


Viltfärsbiffar med vitlökssmör och smörsvängd mangold

Viltkött är både magert, smakrikt och innehåller även det aminosyran fenylalanin för bildande av dopamin. Våga vilt! Gott och glädjande i en och samma måltid.Tid: 30 min.


Ingredienser (2 port)

  • 250 g viltfärs
  • 1 ägg
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 dl finhackad persilja
  • 2 krm salt
  • 2 krm peppar
  • 2 krm timjan
  • Vitlökssmör
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 200 g hackad mangold
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 2 st finhackade schalottenlökar.

Tillagning

  1. Blanda färsen med persilja och ägg.
  2. Forma biffar av färsen och krydda med salt, peppar och timjan.
  3. Stek eller grilla biffarna i smör tills de fått en gyllenbrun färg. I ca 10 minuter.
  4. Pressa vitlöken till vitlökssmöret och vispa den ordentligt med smör, salt och svartpeppar.
  5. Ställ smöret i kylen i ca 30 min så att det stelnar.
  6. Skölj mangold i kallt vatten.  
  7. Skär bort stammarna och hacka i mindre bitar. 
  8. Finhacka schalottenlöken. 
  9. Fräs mangolden i stekpanna tillsammans med smör, grädde och schalottenlöken i några minuter tills allt är mjukt. 
  10. Lägg upp mangold på en tallrik. Lägg upp viltbiffen, och toppa men en klick vitlökssmör.