Recept

Personlig coaching på ett nytt sätt! Hos Skipper kan du få recept, råd och metoder anpassade till din egen kroppstyp.

 

Vitlöksmarinerade kycklinglårfiléer
med gräddstuvad bladspenat

Jag kan garantera att du kommer känna dig nöjd och tillfredställd av denna smakrika rätt utan att sakna några kolhydrater.


Dag 1

Ingredienser (marinad)

  • 6-8 urbenade kycklinglårfiléer
  • 6 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 knippe slätbladig persilja, finhackad
  • 1,5 dl Tamarisås
  • 2 msk honung
  • 1 citron, saften av
  • 4 msk olivolja
  • 1/2 röd färsk chilipeppar, finhackad,

Tillagning

  1. Blanda alla ingredienserna till marinaden.
  2. Dela filéerna på mitten om de är stora.
  3. Lägg ned filéerna i marinaden, ställ in i kylskåpet och låt dra i 24 timmar.

Dag 2

Ingredienser

  • 400-500 g färsk bladspenat
  • 2 dl ekologisk grädde alt sojagrädde
  • 1 rödlök
  • 1 klick ekologiskt smör
  • havssalt/svartpeppar från kvarn

Tillagning

  1. Lägg kycklingen i en ugnsfast form och stek i ca 40 minuter på 175 grader. Ös då och då och vänd bitarna så båda sidorna får fin stekyta.
  2. Skölj och hacka spenaten grovt. Hacka rödlöken fint.
  3. Smält smöret i en kastrull och låt löken smälta försiktigt utan att den får färg.
  4. Lägg ned den hackade spenaten och rör om.
  5. Låt spenaten "gå ned" och sjuda försiktigt ca 5 minuter. Det kan se mycket ut i grytan från början men spenat har en tendens att "försvinna"
  6. Slå över grädden, salt och peppra och låt sjuda ca 5 minuter till.
  7. Lägg upp spenaten på en tallrik och toppa med kycklingen. Servera en frisk grönsallad till med torkade tranbär och hyvlad parmesan.