Recept

Personlig coaching på ett nytt sätt! Hos Skipper kan du få recept, råd och metoder anpassade till din egen kroppstyp.

Zucchini Spagetti Bolognese


Antal portioner: 4
2 zuccchini - hyvla långa spagetti på ett rivjärn eller i en grönsakssvarv

  • 300 g lammfärs
  • 1 burk körsbärstomater på burk
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 morot, fint fint hackat alt riven
  • 1 rotselleri, fint fint hackat alt riven
  • 2 vitlöksklyftor
  • Olivolja till stekning
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • 1 msk oregano
  • 1 msk timjan
  • 1 nypa kanel
  • salt och malen vitpeppar
  • 100 g riven parmesanost



1. Skala och hacka löken. Skala och tärna moroten ytterst fint. Skala rotsellerin och riv den grovt. Fräs grönsakerna samt vitlöken mjuka i olivolja. Lägg i färsen och fräs den gyllenbrun.
2. Häll i  buljongen och tomaterna. Strö över kryddorna. Sjud på svag värme under lock i 30-45 minuter. Krydda med salt och peppar.
3. Koka zucchinipastan  i 1 minut i kokande saltat vatten.  Häll av vattnet. Ringla över olivolja, salta peppra ifrån kvarn. Blanda ned parmesanosten i pastan. Toppas med bolognese såsen.