Recept på grönsaker & RotfrukterGrönsaker & rotfrukt

Grönsaker och rotfrukter innehåller mycket fibrer, bra kolhydrater, vitaminer och mineraler. Kostfibrer ger mättnadskänsla och sätter tarmarna i arbete. Vitaminer och mineraler styr viktiga processer i kroppen och är en mycket viktig del i vår kost


Zucchinispagetti med tomatsås

Tomatsås

1 msk olivolja
1 gul lök, hackad och stekt
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 burk körsbärstomater på burk
½ kruka basilika
¼ tsk krossad stark röd chilipeppar

Värm oljan i en gryta och lägg i lök och vitlök. Stek under omrörning tills löken börjar mjukna, ca 2 min. Rör i tomater, basilika och chilipeppar.
Sätt på lock och låt puttra ca 10 minuter.

Zucchinispagetti

1 zucchini
Olivolja
Salt, peppar

Riv zucchinin i långa strimlor som spagetti med hjälp av ett rivjärn  Lägg ned i kokande vatten 1 minuter. Häll av vattnet och ringla över olivolja, salt och peppar.

Häll upp på tallrik och toppa med tomatsåsen.