Recept
- Video-recept
- Recept nyttig frukost
- Recept på sallad
- Recept på soppa
- Recept på nyttigt bröd och pasta
- Vegetariska sojaprodukter
- Recept på grönsaker & rotfrukter
- Recept på bönor & linser
- Recept på kött & vilt
- Recept på fisk & skaldjur
- Recept på fågel
- Recept på thaimat
- Recept på dippsåser & dressingar
- Recept rawfood
- Recept på sött & gott
- Kokosbollar
- Blåbärsmuffins
- Cashewbollar
- Ananas delight
- Zuccinikaka
- Italiensk banankaka
- Kokosplättar
- Kokostoppar med mandel
- Gratinerade fikon
- Annas nyttiga glass
- Jordgubbar doppade i Rawchoklad och Cocos
- Nyttiga brownies
- Recept på nyttiga snacks
- Tillbehör och tips
- Recept på nyttiga smoothies
- Recept på nyttiga cocktails
- Anna Ankas Jul
- Julrecept
- Nyttiga recept för barn
Recept
Personlig coaching på ett nytt sätt! Hos Skipper kan du få recept, råd och metoder anpassade till din egen kroppstyp.
Zucchinikaka
Ingredienser:
5 dl dinkelsikt
- 5 dl rårörsocker
- 1 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 3 tsk kanel
- 2 tsk bikarbonat
- 1 tsk salt
- 2 dl solrosfrö och valnötter, hackade
- 3 ägg
- 2 dl Cocosa Pure eller Extra Virgin, som smälts i vattenbad
- 5 dl riven squash
Glasyr:
- Ca 200 g Philadelphia ost, naturell
- 1 dl crème fraiche
- 125 g florsocker av råsocker
- 1 tsk vaniljsocker
Gör så här:
- Blanda allt det torra, reducera sockermängden vid behov. Brun farin kan också användas, kakan blir saftigare men mindre nyttig.
- Rör ihop äggen, blanda med Cocosa som smälts i vattenbad. Rör i squashen.
- Blanda det torra med det våta. Häll smeten i en långpanna eller oval ugnsfast form. Grädda i ugn, 200°C, i ca 40-50 min. mitt i ugnen.
- Kyl av kakan och bred på glasyren.
- Garnera gärna med ringblommor och servera eventuellt med en vaniljyoghurt.