Recept

Personlig coaching på ett nytt sätt! Hos Skipper kan du få recept, råd och metoder anpassade till din egen kroppstyp.

Zucchinikaka

Ingredienser:

  • 5 dl dinkelsikt
  • 5 dl rårörsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 tsk kanel
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 2 dl solrosfrö och valnötter, hackade
  • 3 ägg
  • 2 dl Cocosa Pure eller Extra Virgin, som smälts i vattenbad
  • 5 dl riven squash

Glasyr:

  • Ca 200 g Philadelphia ost, naturell
  • 1 dl crème fraiche
  • 125 g florsocker av råsocker
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här:

  1. Blanda allt det torra, reducera sockermängden vid behov. Brun farin kan också användas, kakan blir saftigare men mindre nyttig.
  2. Rör ihop äggen, blanda med Cocosa som smälts i vattenbad. Rör i squashen.
  3. Blanda det torra med det våta. Häll smeten i en långpanna eller oval ugnsfast form. Grädda i ugn, 200°C, i ca 40-50 min. mitt i ugnen.
  4. Kyl av kakan och bred på glasyren.
  5. Garnera gärna med ringblommor och servera eventuellt med en vaniljyoghurt.